Duyuru
Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programında Yer Alan İkinci Sınıf Öğrencilerinin Alan Seçimleri Hakkında
29 Ağustos 2018 | 13:14

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMINDA YER ALAN İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ALAN SEÇİMLERİ HAKKINDA

1. Madde: Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans programında Zihinsel Yetersizliği, Otizm Spektrum Bozukluğu, Öğrenme Güçlüğü, Özel Yetenek, İşitme Yetersizliği ve Görme Yetersizliği olmak üzere toplam altı seçmeli ders alanı bulunmaktadır. Her öğrenci, her bir alan seçmeli ders havuzundan en az bir ders almak zorundadır. Mezun olabilmek için bu şart gereklidir.

1. Madde: Ayrıca öğrenciler, ilgi ve isteklerine göre uzmanlaşmak istedikleri alanla ilgili seçmeli derslerden toplamda en az yedi ders almalıdır. Gazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde “Görme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı ve Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalıolmak üzere uzmanlaşılabilecek iki anabilim dalı bulunmaktadır. Öğrenciler uzmanlaşmak istedikleri alanlara göre (Görme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı ya da Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı) seçmeli derslerini seçmelidir. Daha sonraki yıllarda bu uzmanlık alanı değişmeyecektir. Örneğin II. Sınıf I. yarıyılında yer alan Zihinsel Yetersizliği ve Görme Yetersizliği seçmelilerinden bir tane Zihinsel Yetersizliği seçmeliyi seçen bundan sonraki yıllarda hep Zihinsel Yetersizliği seçmeli derslerden seçmelidir. Benzer şekilde Görme Yetersizliği seçmeliyi seçen ise bundan sonraki yıllarda hep Görme Yetersizliği seçmeliyi seçmelidir.